fbpx

Hvad er TRX træning

Først og fremmest består TRX'en af to justerbare nylonstropper med håndtag. Den er opfundet af Randy Hetrick, som er tidligere Navy Seal, og som manglede en måde at træne på når han var ude på missioner og havde begrænset plads.

Man træner med egen kropsvægt, og så er TRX'en for mig en følelse. Det lyder måske lidt plat, men den er mine forlængede arme og ben, støtte eller styrke. Jeg elsker at træne med den, og jeg elsker at se andre træne med den.

Den træner og udfordrer balance, styrke, motorik, mobilitet, koordination, kondition, smidighed, core og kropsholdning, og det er i stort set alle øvelser. Den træner positioner og bevægelser, som man sjældent kommer ud i til dagligt, og så er det bare også sjovt.

Man kan træne med den over alt, selv om jeg dog personligt foretrækker mit eget TRX studie. Jeg kender ikke nogen anden træningsform, der kan det og med så simpelt et redskab, som mest af alt ligner noget fra TV-shop. Den er, vigtigst af alt, en rigtig god måde at få kontrol over hele kroppens muskulatur.

Når jeg er i gang med en øvelse, er min hjerne i gang med en indre tjekliste, så jeg ved at enhver bevægelse bliver udført korrekt. Det betyder ikke, at alt hvad, jeg laver i TRX'en, er perfekt udført - langt fra. Som jeg plejer at sige til dem jeg træner; det vigtigste er ikke, at du udfører øvelserne perfekt hver gang, men at du véd, hvordan de skal udføres, så du hele tiden kan arbejde dig hen imod det.

Glenn Loizou Brændbjerg, personlig træner
Glenn Loizou Brændbjerg, personlig træner

For mig er TRX'en ikke et konkurrenceredskab. Jeg kæmper aldrig med andre om, hvem der er stærkest eller hurtigst. Det leder næsten altid mod sjusk hvilket er præcis det modsatte af målet med TRX træningen.

Jeg har trænet TRX i 10 år og finder stadig på kreative, sjove og ukurante måder at bruge TRX'en på, men jeg bruger lige så meget nogle af de simpleste basisøvelser.

TRX kan kombineres med meget andet træning og træningsudstyr men fungerer også fantastisk alene.

Men er TRX'en så for alle? Normalt vil jeg sige ja, men der er enkelte undtagelser. Meget overvægtige personer, +150 kg, vil have svært ved visse øvelser. De kan dog stadig bruge den - bare lidt mere begrænset. En anden undtagelse kan være, hvis man lider af voldsom stress. Det kan være svært at skulle koncentrere sig om så mange ting på en gang.

Derudover er der ingen begrænsninger. Dog bør man lære TRX teknikken fra starten, inden man kaster sig ud i hård træning. Teknikken betyder alt. "Earn your progression" er et meget brugt udtryk med god grund. I det hele taget er der mange udtryk og navne relateret til TRX'en - både danske og engelske og det hører til, men når du træner sammen med mig, så kommer du ikke til at høre smarte latinske eller anatomiske navne eller udtryk. Det kan godt tage overhånd, når budskabet bliver sløret af smarte indforståede udtryk og fraser.

Glenn Loizou Brændbjerg, personlig træner
Glenn Loizou Brændbjerg, personlig træner

 

 

Sidst men ikke mindst kan alle kvalificerede TRX instruktører og certificerede TRX coaches blive optaget i TRX Directory hvor du kan se deres uddannelser og rang ved at søge på deres navn og by.

Skulle du være interesseret i at lære mere om TRX, afholder vi 10 bootcamps om året, som du kan læse mere om her.

Hvis du vil uddannes eller købe en TRX, så kan det ske hos de dejlige mennesker ved Active Aid. Jeg håber, du er blevet lidt klogere på TRX, og du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du vil vide mere.

Kærlig hilsen Glenn

TRX videoer

TRX for Yoga

Maj bootcamp

TRX Pike to handstand

My TRX combo today

Oktober bootcamp

TRX 1

TRX 5 Basics

TRX Handstand advanced

TRX Triceps workout

TRX Biceps workout

Make Friends With Your Body - Træningsadresse: Tæbyvej 11 - 2610 Rødovre - Telefon: 27 112 177 - hello@mfwyb.dk
CVR: 20232846 - Handelsbetingelser
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Se vores cookiepolitik her.